Zamieszczone przez rafiki
Octavia ściąga w lewo , prośba o pomoc !!!!
Zwiń
X
-
Octavia ściąga w lewo , prośba o pomoc !!!!
Witam, jestem "szczęśliwym" nabywcom octavi 1999r 2.0 kombiSLX od miesiąca (z własnego wyboru)
no i nęka mnie taka sprawa że octavia ściąga w lewo,
dopiero co robiłem badanie techniczne na którym oglądałem zawieszenie przód i tył i generalnie wszystko wygląda OK, czyli sztywne, bez luzów, itd
pojechałem do mechanika zbadać przyczyne na geomerti i wyszło tak: zdjecia w zalacznikach
wszelkie podpowiedzi i sugestie bardzo przydatne bo nie wiem co z tym zrobić
nie wnikam już skąd ten problem się wziął bo to chyba nie ma sensu.
pozdrawiam i czekam na info
-
-
maximbz, generalnie masz całą geometrie do ustawienia, ale najgorzej wygląda tył prawy. Nie ma zbieżności i kąt pochylenia jest zbyt duży górą do środka.
W tym momencie lewe koło ma prawidłowe opory toczenia a prawe mniejsze i dlatego ściąga auto w lewą stronę.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
kecaj, no ja na wydrukach się nie znam ale co to za fachowiec że jak mu takie hec wyszły wypuścił auto z warsztatu..
chyba ze kolega maximbz jest z tych co wszystko sami.. :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Przecież prawy tył na monitorze mu świecił jak byk na czerwono, leszekmw, co do czytania tego to tylko trzeba patrzeć dobrze na zakresy Ja jeżdżę na geometrie to zakładu gdzie pierwsze goście sprawdzają całą zawiechę i układ kierowniczy pod kątem luzów - mówią czy jest ok lub do czego mają zastrzeżenia i dopiero robią. Co prawda cały proces trwa ok 40min lub nawet więcej ale jest zrobione tak jak ma być zawsze.maximbz, nie uderzyłeś w coś tylną osią? Jak będziesz miał krzywy tył to będzie ciężko ustawić przód tak samo.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxmaximbz, nie uderzyłeś w coś tylną osią? Jak będziesz miał krzywy tył to będzie ciężko ustawić przód tak samo.
leszekmw "Klient nasz Pan"- przyjechał sprawdzić geometrię....[/u]Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
No właśnie tez tak narazie myślę że może gdzieś octavia bokiem uderzyła ale to nie za mojej kadencji
odnosnie tego warszatu to też mi sie zdaje że się mało znali, jedyne co stwierdzili to że przód jest dobrze i że ta tylna belka jest krzywa, ale na tylnej belce nie ma możliwości regulacji ...
to też stwierdziłem że lepiej niech nie ruszają tej zbieżności, więc zrobili tylko te pomiary i nic więcej
generalnie sam z tym nic nie będe robił ale muszę wymyslić ajkiś plan działania żeby niewkopać się w niepotrzebne wydatki
jeśli ktoś ma jeszcze pomysły i uwagi lub propozycje to chetnie wysłucham,
pozdrawiam :?
Komentarz
-
-
hymmm, ogladałem tylną tuleje prawa i lewą i nie widać żeby było coś oberwane, ale postaram się to sprawdzić na stacji na szarpakach,
odnosnie belki to tez nie widać jakoś czy cos pęknięte skrzywione, ale podejrzewam że to mogą być milimetrowe odchylenia,
czyli jak coś to wymiana tylnej belki ?
Komentarz
-
Komentarz